ARGANOVÝ
Olej se lisuje za studena z ořechů malých stromů rostoucích v jižním Maroku a v místní tradici je po staletí používaný na zkrášlení pokožky a udržení mladistvého vzhledu. Vyhlazuje a zjemňuje pleť, přirozeně pokožku chrání před vnějšími vlivy, hydratuje a dodává jí důležité bioaktivní látky. Olej obsahuje vysoké procento vitaminu E – alfa tokoferolu, proto je výjimečně schopným pomocníkem v ochraně pleti proti poškození volnými kyslíkovými radikály.Významný je také obsah nenasycených mastných kyselin, karotenů a fytosterolů. Arganový olej má silné regenerační a zvláčňující účinky a spolehlivě obnovuje vitalitu suché, vysušené, citlivé, poškozené nebo předčasně zralé pleti. Je vhodný jako jemný prostředek na ošetření očního okolí, může se používat jako pěstící noční olej nebo jako podklad pod denní krém.

JOJOBOVÝ
Velmi ceněný masážní olej je vhodný pro všechny typy pleti včetně velmi citlivé. Charakteristickými vlastnostmi se jedná o tekutý vosk s unikátním poměrem vysoce nenasycených mastných kyselin. Má regenerační schopnosti, dobře se vstřebává a reguluje vlhkost pokožky. Pravidelnou masáží se pleť stává odolnou vůči vnějším vlivům. Díky přirozenému ochrannému faktoru se pleť stává odolnou proti vnějším vlivům. Pokud vmasírujete několik kapek jojobového oleje do vlhkých vlasů, získají zaručenou jemnost, hebkost a přirozený lesk.

KONOPNÝ
Olej se lisuje ze semen konopí setého a obsahuje více než 75% nenasycených mastných kyselin, omega-3 a omega-6, které výborně regenerují, zvláčňují, zklidňují a posilují odolnost pokožky. Je vhodný na pokožku s projevy suchého ekzému, lupénky a akné. Zmírňuje suchost pokožky, atopický ekzém nebo lupenku, díky silně promašťujícím a protizánětlivým schopnostem. Olej obsahuje velké množství vitaminů, omezuje vznik vrásek, zmírňuje nebo zamezuje projevům akné. Působí velmi dobře jako olejový zábal na vlasy a vtíráním do nehtových lůžek posiluje růst a vitalitu nehtů.
LÍSKOVÝ
Za studena lisovaný olej obsahuje vitamíny A, B a E. Obsahuje vysoké procento nenasycených tuků a velké množství omega-6 esenciálních mastných kyselin. Obsahuje také značné množství vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Jako masážní olej vyživuje, regeneruje a hydratuje pokožku, podporuje její prokrvení a zachovává elasticitu. Dobře se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty, kůže je po použití oleje hebká a sametová. Používá se do masážních směsí pro maminky a malé děti. Můžete ho použít také pro vlasové olejové zábaly.

MAKADAMIOVÝ
Olej se lisuje z ořechů a je pro pokožku nesmírně výživný. Jeho celkové složení je velmi blízké lidskému kožnímu mazu. Obsahuje i vzácnou kyselinu palmitoolejovou, která je zásadní pro udržení vitality pokožky na buněčné úrovni. Během menopauzy této kyseliny v pokožce rapidně ubývá, proto je makadamiový olej významným pomocníkem proti stárnutí pleti. Podporuje hydrataci, zajišťuje regeneraci tkáně a má antioxidační účinky. Hodí se pro pleť zralou, suchou a citlivou včetně ošetření očního okolí. Má vysoký obsah vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Při masáži se velmi dobře a rychle vstřebává a pokožku zanechává sametově hebkou. Olej má delikátní jemnou vůni a chuť.

MAKOVÝ
Olej se lisuje ze semen, je bohatý na nenasycené mastné kyseliny linoleovou a linolenovou, organicky vázané minerály a vitamin E. Vyživuje a chrání pokožku, je vhodný na pleť normální až suchou se sklonem k praskání , ale i pleť ekzematickou a zánětlivou. Pokožku účinně regeneruje, dodává jí esenciální mastné kyseliny, hydratuje a zanechává ji hebkou a vláčnou. Jeho jemné makové aroma má zklidňující účinky, obsahuje antioxidanty a omega-6 .

MANDLOVÝ
Olej se lisuje ze sladkých mandlí a má silné zklidňující a regenerační účinky na pokožku. Velmi rychle a dobře se vstřebává, nezanechává pocit mastnoty a hodí se pro všechny druhy pleti, včetně ekzematické, aknozní a podrážděné. Účinně ošetřuje suchou, popraskanou a šupinatou pokožku a je vhodný na ošetřování pokožky dětí jež od novorozeneckého věku. Olej má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin. Obsahuje vitamin E a velké množství kyseliny linolové (omega-6), která přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.

MERUŇKOVÝ
Olej se lisuje z meruňkových jader a má vysoký obsah nenasycených esenciálních kyselin, zejména olejové a linoleové. Proto velmi dobře proniká pokožkou a dodává jí potřebné výživné látky. Obsahuje rovněž vysoký podíl vitaminu A a vitamin E. Velmi dobře se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Je vhodný k ošetření všech typů pleti, zejména suché, jemné a citlivé. Z toho důvodu je jedním z nejčastěji využívaných olejů pro ošetření jemné pokožky novorozenců a malých dětí. Má přirozené jemné aroma a pro svoji lehkost se využívá pro masáže obličeje v kosmetické praxi. Meruňkový olej přispívá k hydrataci pokožky, zvláčňuje ji a účinně regeneruje. Vynikající je i k ošetření ekzémů, akné a na spáleniny.

MOKŘADKOVÝ
Olej se získává extrakcí ze semínek. Jedná se o nejstabilnější rostlinný olej vůbec, výborně se vstřebává a má výjimečné antioxidační účinky. Pleť přirozeně vyživuje, hydratuje a chrání ji před vnějšími vlivy. Podobně jako jojobový olej posiluje odolnost pleti, jeho výživný a hydratační účinek je však mnohem vyšší. Mastné kyseliny jsou v mokřadkovém oleji spojené méně silnými vazbami, proto se lépe vstřebává a je pokožkou efektivněji využitelný.

OPUNCIE
Olej z Opuncie se vyrábí ze semínek plodu kaktusu. Je to vzácný olej, který obsahuje vysoké množství esenciálních mastných kyselin, vitamínu E, organicky vázané minerály a aminokyseliny. Olej z Opuncie se rychle vstřebává kůží, jeho antioxidační a hydratační vlastnosti přispívají k oddálení předčasného stárnutí pokožky, pomáhají rozjasnit pleť, vypnout vrásky a zlepšit pružnost pokožky. Olej vykazuje také protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti a lze ho tak využít jako univerzálního pomocníka v péči o zralou pleť.

OLEJ Z PŠENIČNÝCH KLÍČKŮ
Olej se lisuje z pšeničných klíčků a obsahuje nejvyšší množství organicky vázaných minerálů, ze všech rostlinných olejů. Účinně regeneruje suchou a zralou pleť. Působí jako přírodní antioxidant a prodlužuje životnost masážních směsí i při pouhém 10% obsahu. Obsahuje vysoké množství vitaminu E, který chrání buňky před oxidativním stresem, proto je výborným pomocníkem proti předčasnému stárnutí. Dále obsahuje vitamin K, který přispívá k normální srážlivosti krve a k udržení normálního stavu kostí. Má vysoký obsah omega-3 mastných kyselin a vysoký obsah polynenasycených tuků, které přispívají k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.

PUPALKOVÝ
Olej se lisuje ze semen pupalky dvouleté a má významné regenarační účinky na problematickou a poškozenou pokožku. Díky obsahu gama-linolenové kyseliny účinně navrací elasticitu, pečuje o ekzematickou , citlivou, suchou a zralou pleť a je vhodný i při lupence. Má vysoký obsah omega-3 a omega 6 mastných kyselin.

RICINOVÝ
Má silně promašťující účinky, proto je velmi vhodný k ošetření nadměrně suché pokožky. Obsahuje unikátní kyselinu ricinolejovou, která váže v pokožce vlhkost a zabraňuje tak jejímu vysoušení. Příznivě působí na pooperační jizvy, některé druhy bradavic a jiné novotvary na pokožce. Napomáhá přirozené regeneraci pleti, zvláčňuje ji a zabraňuje další tvorbě vrásek. Pro svoji vysokou viskozitu jej doporučujeme ředit řidšími oleji, například olejem z vinných hroznů.

SLUNEČNICOVÝ
Obsahuje vysoké procento kyseliny linoleové, je bohatý na vitamín E. Dobře opečovává sliznice úst, žaludku a trávicího traktu. Působí preventivně proti kardiovaskulárním chorobám. Při dlouhodobém používání lehce vysušuje, proto je vhodné jej namíchat například s jojobovým olejem v poměru 9 : 1, zejména na citlivou suchou pokožku.

ŠÍPKOVÝ
Za studena lisovaný olej ze semínek divoce rostoucí růže Rosa rubiginosa, který obsahuje, kromě dalších látek, vysoké množství vitamínu C a nenasycených mastných kyselin. Regeneruje pokožku s jizvami (i starší a keloidní), je výjmečně účinný proti vráskám, zmírňuje stárntí pleti a hydratuje ji. Je ceněn pro své regenerační účinky, chrání pokožku zatíženou nepříznivými účinky prostředí a podporuje její vitalitu. Šípkový olej se snadno vstřebává a nezanechává mastný film. Je použitelný nejen pro pleť a tělo, ale i vlasy.

TAMANU
Tamanu je název, který se na ostrovech v jižních mořích používá pro olej z kalaby obvejčité neboli domby. Lisuje se ze sluncem usušených jader plodů, je tmavě zelený a má specifické aroma. Voní trochu jako zeleninový vývar, v hluboké, zemité, ale přitom zelené vůni se skrývá vyživující potenciál. Je silně regenerační, zklidňuje při bolestivých stavech pokožky, pomáhá regenerovat rány a jizvy. Tradičně se používá i k regeneraci kůže po vředech či pásovém oparu. Protože tamanu olej obsahuje antimikrobiální látky, je výborný jako součást ochranných a zklidňujících gelů, krémů či balzámů. Nehodí se samostatně na masáž, zato je výborný k lokálnímu použití při plísních pokožky a drobných poraněních jako jsou štípance či škrábance, ve zklidňujících přípravcích na bolestivé stavy kloubů, namožené svaly i na neuralgické bolesti kůže. Tamanu olej je vhodné synergicky doplňovat éterickými oleji podle požadovaných účinků. Při použití je třeba mít na paměti, že zvyšuje místní prokrvení pokožky. Tamanu olej může při teplotách pod 20 °C tuhnout. Před použitím zahřejte ve vodní lázni.

Z VINNÝCH HROZNŮ
Velmi oblíbený olej v aromaterapeutické a kosmetické praxi má na pokožku regenerační a hydratační účinky. Velice rychle a dobře se vstřebává, proto je vhodný pro normální i mastnou pleť, ale velice dobře ošetřuje i zralou pokožku se ztrátou elasticity. Nezanechává pocit mastnoty. Je řídký, a proto se při masážích může použít na ředění hustších olejů.
EXTRA – lisovaný za studena – si zachovává všechny bioaktivní látky – steroly, flavony, slizy, vitaminy E a A a má nejvyšší obsah kyseliny linolové ze všech olejů. Má silně antioxidační a antibakteriální účinky.